sobota, 9 kwietnia 2016

Kawa z syropem karmelowym.

Zwykła sypana czy rozpuszczalna kawa po pewnym czasie nudzi się. Więc postanowiłam nieco ją ulepszyć. 

Składniki: na filiżankę kawy

-około 100 ml mleka lub śmietanki 12%
-1,5 łyżki brązowego cukru 
-1 łyżeczka cynamonu 
-cynamon do dekoracji 

Przygotowanie: 

-Cukier wsypać do rondelka, wlać odrobinę wody. Wszystko podgrzewać na palniku, aż się rozpuści i uzyska złocistą masę. Odstawić rondelek z ognia. 

-Do przygotowanej kawy (najlepiej rozpuszczalna) dodać cynamon i syrop karmelowy. Na koniec kawę zalać spienionym mlekiem, lub lekko upitą śmietanką. 

Informacje: 
Czas przygotowania: 5min
Stopień przygotowania: Łatwy 
Szacowana cena za wszystkie produkty: około 9 zł (jeżeli nie ma się wszystkich składników) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz